Kira Sözleşmesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Yaz mevsimi düğün, sünnet, badana boya ve tabii ki taşınma zamanıdır 🙂 havanın sıcak olusu doğalgaz, kombi, elektrik vs. bağlanana kadar biraz daha opsiyon tanıdığı için genellikle yazın taşınırız. Bu yazımızda yeni bir kiralık eve taşınacak olanlarımız için kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeliyiz sizlerle paylaşmak istedik.
Ev sahibi evini kullandırtacağı kişiyi bulduğunda, kişi de oturacağı eve karar verdiğinde son asama kira kontratıdır. Herhangi bir aksaklık yasamak istemiyorsak el sıkışmakla yetinmemeli ve kontrat hazırlamalıyız.
Artik hazır kira kontratlarını kırtasiyelerden hazır alabilmekteyiz. Fakat kiracıyı ya da ev sahibini zorda bırakacak hususlar varsa bu hazır kontratın altına mutlaka yazılmalıdır. Gene de içiniz rahat etmezse hazırlanmış olan kira kontratını noter huzurunda imzalayabilirsiniz. Bu sayede sahte imza iddialarından korunmuş olursunuz.
Kira sözleşmesinde nerenin kiralık olduğunu mutlaka belirtin.
Kontratı imzalamadan önce tapuyu görerek, karsınızdaki kişinin gerçek ev sahibi olduğundan emin olun.
Ev sahibiyle muhatap değilseniz karsınızdaki kişiden vekaletname isteyin.
Ödeyeceğiniz kira ücretini aylık ve yıllık olarak hem rakam hem de harf olarak sözleşmeye yazın.
İsterseniz kiraladığınız yerin fotoğraflarını çekip kira kontratına ekleyebilirsiniz. Fotoğrafların arkasına her iki tarafta imza ve tarih atmalıdır, yoksa hükmü olmaz.
Kirayı hangi gün ödeyeceğinizi sözleşmede belirtmelisiniz.
Depozito bedelinin hangi durumlarda geri ödemeyeceğini ev sahibi sözleşmede belirtmelidir.
Kiracının hangi tarihe kadar kira sözleşmesini uzatacağını bildirebileceği sözleşmeye yazılmalıdır.
Son Yorumlar